Eijsdense Wafels

Recept voor ongeveer 40 a. 50 heerlijke Eijsdense Wafels.

Of ik zin had in een Eijsdense wafel, vroeg iemand mij laatst. Nou, dat laat ik me geen twee keer vragen: zeker en vast! Altijd!

Je mag er mij voor wakker maken! 

Ideaal als tussendoortje of stiekem als ontbijt. 

Ingrediënten

 

  • 4 pakjes ongezouten roomboter (smelten)

  • 6 zakjes vanille suiker
  • 2 zakken witte bastaardsuiker
  • 20 eieren
  • 2 pakken zelfrijzend bakmeel (koopmans)
  • 1 zak rozijnen (15min laten wellen)

Bereiding

 

  • Laat 4 pakjes ongezouten roomboter langzaam smelten in een grote ketel.
  • Voeg volgens onderstaande lijstje alles toe en klop het ondertussen met een mixer.
  • 2 zakken bastaardsuiker.
  • 6 zakjes vanille suiker.
  • 20 eieren.
  • 2 pakken zelfrijzend bakmeel.
  • zodra je een mooi glad beslag hebt kun je de rozijnen er langzaam doorheen roeren.
  • Afhankelijk van uw wafelijzer kunt u ze in ongeveer 2,5 min lekker bruin bakken.